top of page
CADShop_logga_stor_korrekt-page-001-remo
SketchUp-Pro-Horizontal-RGB-240px.png
SU2023-2023Launch-Channel-HeroImagery-Horizontal-4x1-Studio.jpg

Nyheter i SketchUp Pro 2023

 

Äntligen är SketchUp 2023 här! I denna release så bjuds vi på det nya verktyget "Flip", Revit-import till SketchUp Studio, förbättringar i Layout och mycket annat. Vi som älskar både Revit och SketchUp är väldigt glada att den nya Revit-importen nu finns i SketchUp Studio! I och med detta har Trimble gjort det lättare för oss att samarbeta mellan 2 av de viktigaste verktygen inom byggindustrin, SketchUp och Revit. Det kommer att spara användare som hanterar Revit-filer i SketchUp många timmar med en mer komplett modell där "Familjer" (Families), geometri, "Nivåer" (Levels), material med mera importeras till SketchUp utan jobbiga mellansteg och det är bara börja arbeta i SketchUp direkt. Detta kommer du verkligen vilja testa och se med din egna ögon! 

Skala av timmar från ditt Revit till SketchUp arbetsflöde med SketchUp Studio!

Den nya importfunktionen i SketchUp Studio låter dig exakt och effektivt konvertera dina Revit-modeller till SketchUp-geometri för tätare samarbete mellan de olika projektfaserna, professionerna och intressenter. Det finns olika lösningar för att exportera Revit-modeller till SketchUp, men denna nya importören sparar mest tid, är mer exakt i geometrikonvertering och leder till mycket lättare modeller. Detta är det självklara valet för de som hanterar Revit-filer.

 

Genom att bevara modellstrukturerna som finns i Revit genom att Revit-familjer, lager och nivåer översätts snyggt till grupper, komponenter, taggar och sektioner i SketchUp – du kan spara timmar eller till och med dagar av modellrensning och fortsätta framåt i ditt projekt med noggrannhet. En smidigare övergång mellan designfaserna gör att du kan fokusera på det som är viktigt: finjustera din vision.

 

"Revit Importer påskyndade min import och rensar upp arbetsflöden från ett par dagar till några timmar, även med komplexa modeller." -Carl Goodiel, VDC-chef

Varför använda Revit-importen?

  1. Förbättra samarbetet med projektintressenter som skapar Revit-leveranser.

  2. Bevara modellstrukturer mellan programvara för mindre rensning.

  3. Flytta Revit-modeller till SketchUp för att snabbt upprepa nya idéer.

  4. Bygg effektivitet; den importerade Revit-filen optimeras automatiskt för enklare geometrimanipulation i SketchUp och minskar filstorleken avsevärt.

  5. Skapa övertygande bilder; Revit-materialfärger och OH-film respekteras vid import för att påskynda visualiseringsarbetsflöden.

  6. Översätt Revit-nivåer till SketchUp-sektionsplan.

"Vi älskar Revit-importen. Det har sparat oss mycket tid, och till min förvåning är de konverterade filstorlekarna mycket mindre än andra metoder. Denna importör har blivit avgörande för våra arbetsflöden. " -Shyam Singh, GLMV Architecture

 

Trimble har gjort Revit-importen till en inbyggd funktionalitet i SketchUps skrivbordsapplikation. Kunder med SketchUp Studio-prenumerationer kan komma åt den här funktionen så snart de uppdaterar till 2023-versionen. Kunder med Pro-prenumerationer kan installera Revit-Importen i SketchUp 2023 och sedan starta en testversion för att utvärdera detta nya arbetsflöde. Ingen Revit-licens krävs för att utföra importen.

 

Installera allt på samma gång? Inga Problem! 

 

Med Studios nya installationsprogram kan du upptäcka, ladda ner och installera alla verktyg du behöver för avancerade arbetsflöden och komplexa projekt. SketchUp Studio inkluderar även V-Ray 6 för att skapa avancerade renderingar samt Scan Essentials för att importera punktmolndata – båda berikades med ny funktionalitet i slutet av 2022. Observera att Studio endast är en Windows-prenumeration. 

SU2023-Launch-Email-ProSubscribers-RevitImporter.jpeg
SU2023-2023Launch-Channel-HeroImagery-Vertical-Hero-9x16.jpg
Regera över referenser i LayOut

I LayOut stärker Trimble interoperabiliteten genom att lägga till möjligheten att hantera importerade DWG-filer som referenser. Låter det bekant? Det är samma process för att hantera refererade filer i LayOut, men nu har de utökat den till att gälla bilder, textfiler och AutoCAD-ritningar. Visa alla externa filreferenser, ta emot meddelanden om en filreferens är föråldrad och uppdatera, länka om eller ta bort en filreferens med hjälp av filreferenshanteraren. Ännu bättre, alla dina anpassade stilredigeringar (linjevikter, skala och visningsportpositioner) förblir intakta även när referensfiler uppdateras. Dokumentera och presentera ditt arbete med självförtroende, i vetskap om att alla dina referenser är uppdaterade utan att slösa bort tidigare layout- och stil-arbete.

Genombrott för SketchUp Pro på lokala installationer!


Bygg vad som helst snabbare med nya modellerings- och dokumentationsfunktioner i SketchUp Pro för Desktop. Utforska ett helt nytt Flip-verktyg som vänder på föremål på ett förutsägbart sätt precis som du vill att det ska göra, hantera DWG-filer i LayOut och mer.


Använd Flip-verktyget med självförtroende. Sluta gissa hur det kommer att bli med det Flip-verktyget. Det nya verktyget låter dig förvisualisera resultatet för att modellera mer förutsägbart. Förvisualisera planet som du vill vända ditt val längs och håll sedan muspekaren över de röda, gröna eller blå planen för att bekräfta rätt orientering. Klicka för att vända! Färre klick och ångrar betyder att du kan fokusera mer av din värdefulla tid och energi på att utveckla ett symmetrisk förhållande, utvärdera det och modifiera den precis som du vill. Vänd din modell, så kan den även vända ditt kreativa perspektiv.

 

Proffstips: Vill du skapa ett snabbt spegelförhållande i en modell för att bygga mer effektiva komponenter eller göra symmetriskt orienterade kopior? Växla Flip-verktyget för att aktivera kopieringsläget, då vänder du en kopia som är symmetrisk efter ditt val. Använd verktyget för att uttrycka en helhetsvision baserad på en enda, repetitiv komponent.

SketchUp Studio, ett ännu bättre erbjudande än tidigare!

 

SketchUp har tagit bort arbetsflödeshinder för att släppa loss din kreativitet 2023. Kolla allt som ändrats i och med släppet av SketchUp 2023. Om du redan har en SketchUp Pro- eller Studio-prenumeration kan du komma åt SketchUp 2023s tidsbesparande förbättringar genom att ladda ner den via ditt Trimble Konto.

 

Om du fortfarande inte är övertygad kan du prova en Studio-prenumeration gratis i 30 dagar. Om du har bestämt dig kan du köpa SketchUp Studio eller uppgradera till Studio från din nuvarande prenumerationsplan genom att kontakta oss på sketchup@cadshop.se så hjälper vi dig vidare med just ditt pris för uppgraderingen!

bottom of page