top of page
SketchUp-logga.png

Upplev en ny nivå av professionalism med SketchUp 2024

SketchUp 2024 erbjuder ny nivå av realism och innovativa visuella stilar direkt i SketchUp-gränssnittet, tillsammans med uppdateringar som förstärker produktiviteten. Dessutom har SketchUp introducerat en ny Labs-funktion som kommer att påskynda 3D-skanning och design på iPad.

En ny funktion i SketchUp Labs, Scan-to-Design [Labs], snabbar upp din modelleringsprocess direkt på iPad. Genom att använda Canvas skanningsfunktion och Apples RoomPlan-teknik kan du skanna en plats i SketchUps iPad-app. SketchUp omvandlar sedan den data till en 3D-modell så att du kan börja designa direkt.

Utöver detta en strömlinjeformad visualisering som är inkluderad i SketchUp 2024. Även prestandaförbättringar för att öka produktiviteten med en ny grafikmotor till enklare sätt att dela dina idéer med intressenter. Alla dessa fantastiska visualiserings-, samarbets- och prestandaförbättringar markerar ett enastående år för SketchUp och bjuder in dig att utforska din kreativitet som aldrig tidigare.

Toppenbetyg av tusentals svenska SketchUp-användare.

sketchup-pro-ambient-occlusion-header-2.webp

Dela dina visuella SketchUp-visioner med självsäkerhet

01

Lägg till ett visuellt djup med omgivande ocklusion

Skapa visuell betoning och uppfattat djup vid modellkanter med en ny global stilinställning som kallas Ambient Occlusion. Denna nya funktion kan anpassas för att producera stiliserade visuella effekter liknande lera eller vita modeller och är tillgänglig på Desktop, iPad och LayOut. Släppet av Omgivande Ocklusion/Ambient Occlusion representerar en av de mest betydande visuella förbättringarna för SketchUp hittills och det är en stor milstolpe på dess utvecklingsväg för att du ska kunna producera övertygande visuella effekter naturligt.

"Ambient Occlusion gör att SketchUp inte längre ser ut som bara en "skiss". Tidigare var jag alltid tvungen att överväga att rendera det i någon annan app innan jag presenterade min modell. Jag behöver inte längre oroa mig för det - 95% av det vi behöver förmedla är redo att användas i SketchUp."

Betatestare

02

Stilar som kompletterar din vision

Vi förstår att du behöver unika visuella stilalternativ som resoneras med dina klients estetiska preferenser. Ambient Occlusion hjälper dig att hitta en visuell balans mellan för enkel och för realistisk, vilket gör att du kan lägga till estetiska detaljer till din 3D-modell utan att behöva kompromissa med materialspecifikationer. Skapa och spara SketchUp-stilar med dina föredragna Ambient Occlusion-inställningar och dela dessa anpassade stilar med ditt projektteam så att alla kan arbeta med och se din vision.

03

Avancerade visualiseringsarbetsflöden vid dina fingertoppar

SketchUp har förbättrat de visuella exportmöjligheterna och gjort komplexa renderings- och animationsprocesser mer tillgängliga än någonsin tidigare. Förbättrad import- och exportfunktionalitet för USDZ- och glTF-filer möjliggör smidiga övergångar mellan SketchUp och andra branschstandardverktyg. Använd dessa filer i realtidsapplikationer som NVIDIA Omniverse eller Epic Games 'Twinmotion för renderade animationer och avancerade XR-visningsupplevelser.

sketchup-pro-scan-to-design-header.webp

Skanna, designa och samarbeta - allt i en app

Fånga detaljerade så som det är byggt med lätthet

På ett enkelt sätt fånga detaljerade as-built-förhållanden och omvandla omedelbart dina skanningar till 3D-modeller med hjälp av din iPad med en ny funktion från SketchUp Labs. Tack vare Canvas, Apple och Trimble's toppmoderna teknologi fångar Scan-to-Design [Labs] rum bättre än andra metoder.

Intelligent modellgenerering

SketchUp omvandlar dina skanningsdata till rena, organiserade geometrier som du kan arbeta med omedelbart. Detta innebär att du kan spendera mindre tid på att rensa din skanningsdata och mer tid på att utforska idéer i 3D.

Anpassa 3D-utdata

Varje projekt är unikt, vilket är varför vi erbjuder flera alternativ för att skanna och skapa den perfekta 3D-modellen. Scan-to-Design levererar olika typer av geometrier, nät och plan för olika arbetsflöden. Du kan bestämma om geometrin ska vara fototexterad, och modeller är intelligent organiserade för att låta dig växla mellan utdata för att passa dina behov. Efter att ha startat ett projekt på iPad kan du publicera det till Trimble Connect och fortsätta utveckla dina idéer i SketchUps Desktop- och Web-appar.

SU2023-2023Launch-Channel-HeroImagery-Horizontal-4x1-Studio.jpg

Redo att ta din design till en ny nivå?

Utveckling i SketchUp som förbättrar varje designsteg

Både nya användare, långvariga experter och du som ska bli en ny expert på SketchUp har anledning att vara entusiastiska över 2024. Håll dig i en obruten kreativ ström med snabbare, jämnare och mer exakta verktyg.

Dela din 3D-modell med vem som helst

Oavsett om du befinner dig i de tidiga stadierna av design eller har nått en viktig projektmilstolpe så förstår vi vikten av att hålla alla intressenter informerade. SketchUps funktion för delning av länkar var extremt populär på webben och iPad, så de har också gjort den tillgänglig på skrivbords-applikationen av SketchUp. Istället för att exportera enstaka, plattade visuella element eller spendera tid på att dokumentera, formatera och exportera projektuppdateringar, dela helt enkelt en länk.

Din länk kan visa hela modellen eller Scener du har valt och är synlig utan en SketchUp-prenumeration. Ett obegränsat antal personer kan få tillgång till din modell med endast visningsbehörighet. Givetvis kan de navigera i sin egen webbläsare. Växla filsynligheten på och av för alla tittare direkt i SketchUp.

SketchUp_pa_iPad.webp

SketchUp-användarna älskar hur dessa framsteg har förstärkt deras SketchUp-upplevelse

01

"Jag älskar hur SketchUp presterar med den nya grafikmotorn. Jag har aktivt försökt bryta den de senaste dagarna utan framgång. Många krascher relaterade till modellering som brukade inträffa är borta; härlig användargränssnitt också. Jag älskar den här versionen!"

Arkitekt, Betatestare

02

"Add Locations användargränssnittsfunktioner är kraftigt förbättrat. Förmågan att panorera området utan att ändra ursprunget, flytta de fyra markeringsgränserna oberoende och utföra ytterligare importer noggrant är ENORMA förbättringar. Tidigare hade det inneburit timmar av justering av nätöverlagringar, plus att vara tvungen att importera områden som inte behövdes för slutprodukten."

Ingenjör, Betatestare

SU2023-2023Launch-Channel-HeroImagery-Horizontal-4x1-Studio.jpg

Redo att ta din design till en ny nivå?

bottom of page