top of page
SketchUp-Pro-Horizontal-RGB-240px.png

Maximera din kreativitet med SketchUp Pro

Gör som tusentals andra designers och arkitekter – välj SketchUp Pro som ditt verktyg för 3D-modellering. Genom att köpa din licens här får du inte bara tillgång till en av marknadens mest kraftfulla designverktyg, utan även en mängd förmåner som gör din upplevelse ännu bättre:

 • Flexibel betalning med faktura

 • Personlig support för licenshantering

 • Dedikerad svensk support

 • Exklusiva inbjudningar till webinarer och evenemang för att fördjupa din kunskap i SketchUp

3945kr/år

Toppenbetyg av tusentals svenska SketchUp-användare.

SketchUp-Pro-kok.webp

Nyheter i SketchUp 2024

SketchUp 2024 är äntligen här! Med nyheter som omgivande ocklusion, ny grafisk motor till SketchUp och LayOut, Scan-To-Design i SketchUp för iPad, förbättrad IFC export och import,  USDz & glTF interoperabilitet, förbättrad "Lägg till plats", Trimble Connect integration, Länk Delning och mer. 

01

Vilka använder SketchUp Pro?

Upptäck varför hundratusentals yrkesverksamma inom arkitektur, konstruktion, teknik, kommersiella interiörer, landskapsarkitektur, stadsplanering, speldesign, film & scen, snickeri och flera andra fält väljer SketchUp Pro för sina mest avgörande projekt. Det är det ultimata verktyget som gör det enklare än någonsin att skapa, redigera och dela avancerade 3D-modeller.

 

Med integrering av V-Ray för realistiska renderingar och Scan Essentials för en sömlös arbetsflöde, står SketchUp Pro ut som förstahandsvalet för professionella designers världen över.

02

Ett smartare sätt att skapa 3D-modeller med SketchUp Pro 2024

SketchUp Pro 2024 är som en penna med superkrafter. Från de första enkla linjerna till avancerade 3D-modeller, ger SketchUp dig friheten att skapa precis vad du vill. Nu med stöd för SketchUp på iPad, kan du designa var och när som helst, och snabbt och enkelt dela dina projekt med kollegor och kunder för att effektivt kunna samarbeta.

 

Använd verktygen Push och pull för att förvandla ytor till 3D-former. Stretch, kopiera, rotera och använd färger för att göra vad du vill. SketchUp Pro 2024 är så enkelt och så kraftfullt som du vill att det ska vara.

03

Förvandla dina 3D-modeller till professionella ritningar med LayOut

SketchUp Pro 2024 inkluderar LayOut, ett kraftfullt verktyg som tar dina projekt från modell till presentation på nolltid. Skapa detaljerade planer, sektioner, och vyritningar med automatiska uppdateringar direkt från din 3D-modell. Ändringar i din modell återspeglas automatiskt i layout. När du är klar, exportera PDF-filer, bilder och CAD-filer. Detta säkerställer att du alltid presenterar den mest aktuella versionen av ditt projekt.

sketchup-pro-arkitektur.webp

Bli produktiv på riktigt med SketchUp Pro

Det intuitiva gränssnittet och användarvänliga designen hos SketchUp gör det till det snabbaste sättet att ta dina 3D-ritningar från nybörjare till proffs. Med tillgång till en omfattande resursbank online, är det lätt att se varför SketchUp är synonymt med en enkel, kraftfull och flexibel designupplevelse.

 

Med sitt intuitiva användargränssnitt och enkla design kommer du att känna dig trygg oavsett om det är första gången du öppnar ett ritprogram eller om det varit din heltidssyssla de senaste 25 åren. Det finns en anledning till att SketchUp är synonymt med användarvänlig programvara för 3D-modellering och rendering.

Nyckelfunktioner hos SketchUp Pro

SketchUp Pro är mer än bara en plattform för 3D-modellering. Med funktioner som Trimble Connect för samarbete i realtid, omfattande 2D-designdokumentation och obegränsad molnlagring, sätter SketchUp Pro nya standarder för vad designmjukvara kan göra. Plus, med SketchUp för iPad, kan du ta med ditt arbete överallt.

1

SketchUp Pro

2

Trimble Connect

3

2D designdokumentation

sketchup-pro-ambient-occlusion-liggande-2.webp

4

SketchUp för iPad

5

Obegränsad molnlagring

6

Förbättrad designresearch

Skapa utan gränser i arbetsflödet

SketchUp Pro är utvecklat för att vara en naturlig förlängning av ditt arbetsflöde, en mjukvara som anpassar sig efter dina behov snarare än tvärtom. Från enklare designutkast till komplext innehåll, SketchUp Pro hanterar en imponerande bredd av filformat för både import och export. Oavsett om det gäller att integrera DXF, DWG, 3DS, DAE, KMZ, TIF, JPG, PNG eller andra filtyper i dina projekt, erbjuder SketchUp Pro verktygen du behöver för att förenkla processen.

När det är dags att dela ditt arbete, stöder SketchUp Pro export i format som PDF, OBJ, FBX, XSI, VRML, MP4, WebM, och AVI, vilket säkerställer att dina skapelser kan nå ut brett och anpassas till olika plattformar och medier.

Sätt snabbt din design i verklig kontext

Med SketchUp Pro kan du snabbt placera din modell i en verklig kontext. På bara två minuter väljer du en plats någonstans i världen för att ge din design ett realistiskt sammanhang. Du får tillgång till flygfoton, 3D-terrängmodeller och exakta skuggdata helt gratis. Importera färdigmodellerade byggnader och använd bilder från Google Maps Street View för att komplettera dina projekt med allt du behöver.

Presentera direkt från SketchUp

Med SketchUp Pro kan du enkelt presentera dina projekt på ett dynamiskt sätt. Spara vyer med scener för att snabbt visa upp din modell från olika perspektiv. Anpassa presentationen med stilar för att få ditt arbete att framstå precis som du önskar, från realistiskt till skissartat.

 

Skapa tydliga sektionsvyer med sektionsplaner, navigera fritt i fullscreen, berika med etiketter och ge liv åt dina idéer med animationer. SketchUp Pro gör det lätt att effektivt förmedla din vision.

BIM-Redo från start med SketchUp Pro

Börja ditt BIM-projekt (Byggnadsinformationsmodellering) rätt med SketchUp Pro. Tagga komponenter med industristandarder, geografiskt lokalisera din modell och förse den med detaljerade dataattribut. Skapa intelligenta rapporter och exportera ditt projekt i IFC-format för vidare bearbetning i andra BIM-verktyg.

Modern Architecture

Redo att ta dina ritningar till en ny nivå med SketchUp Pro?

En centraliserad arbetsyta för alla dina designbehov

Det är en välkänd sanning inom 3D-modellering att ordning och struktur utgör grunden för framgång. Genom att systematisera dina modeller gör du dem inte bara enklare att hantera utan även mer tilltalande vid presentation. Implementera en effektiv användning av grupper och komponenter för att strukturellt organisera din geometri i logiskt sammanhängande enheter.

 

Använd lager för att smidigt isolera och hantera olika delar av din modell, medan Outlinern ger dig en överblick över ditt projekt i sin helhet med ett enda ögonkast. Denna strategiska organisation gör dina designprocesser mer effektiva och dina projektresultat mer imponerande.

Utforska möjligheterna med Extension Warehouse

Extension Warehouse förvandlar ditt SketchUp Pro till en ännu kraftfullare designplattform genom att erbjuda en omfattande samling av avancerade funktioner och tillägg. Här öppnas dörren till en värld där du enkelt kan anpassa och förstärka din SketchUp-upplevelse med precis de verktyg och funktioner du behöver. Upptäck ett brett spektrum av add-ons som tar din modellering till nya höjder, många av vilka erbjuder lösningar du kanske inte ens visste fanns.

 

Med Extension Warehouse blir din kreativa process inte bara mer mångsidig, utan också mer intuitiv och effektiv, vilket ger dig möjligheten att utforska och implementera idéer på sätt som tidigare låg utanför räckhåll.

Hus-ritat-i-SketchUp-Pro.webp

Världens största bibliotek av modeller & plugins med SketchUp 3D Warehouse

Dyk ner i det mest expansiva universumet av designresurser – SketchUp 3D Warehouse, känt som världens största samling av gratis 3D-modeller och plugins.

 

Oavsett om du söker efter en unik stol för att komplettera ditt senaste rumskoncept, en stilfull lampa som lyser upp din husvagn, eller till och med en exotisk noshörning för att ge liv åt ditt zoo-projekt, finns svaret här. SketchUp 3D Warehouse erbjuder en oöverträffad mängd resurser, vilket ger dig friheten att realisera nästan vilket designprojekt som helst med lätthet och precision. Här finner du inte bara de objekt du söker, utan också inspiration till nya kreativa höjder.

Rebecka Ryting _edited.jpg

”Efter många år i branschen där jag jobbat med olika CAD- och datorverktyg så tänkte jag att jag "enkelt" skulle lära mig själv att använda SketchUp Pro. Det visade sig att jag behövde den där rätta kom-igång-hjälpen som erbjöds i SketchUp Pro ”Premium” hos CADShop där Håkan gjorde ett utmärkt jobb. Håkan kopplade upp sig mot min dator och gav tips och visade mig under 1 timme. Nu är jag äntligen igång”

Rebecka Ryting

Trädgårdsdesigner och byggnadsingenjör 

Garden inspiration Sweden AB

Kundrecensioner

Designer-med-SketchUp-Pro.webp

Upplev SketchUp Pro "Premium"

– Endast hos oss

Vill du komma igång med SketchUp smidigare än någonsin? Ge din designprocess en flygande start med SketchUp Pro "Premium", det ultimata valet för dig som söker en sömlös och förstärkt upplevelse från dag ett.

 

Vårt exklusiva programpaket för SketchUp "Premium" är särskilt framtaget för att ge dig tillgång till flera exklusiva tillägg, premiumfunktioner och förmåner som förvandlar ditt arbete med SketchUp till något utöver det vanliga.

 • 1 timmes onboarding av en specialist

 • Prioriterad support

 • 1 000 kr rabatt på samtliga kurser

 • Rabatt på personlig konsultation

 • Automatiserad förlängningslösning/prenumeration

 • Faktura med 30 dagars kredit

4245kr/år

Kommer SketchUp Pro att fungera på min dator?

Nedan har vi sammanställt de specifika systemkraven för Windows och Mac när det gäller SketchUp 2023.

Systemkrav
Windows 10 & 11

 • Software

  • An internet connection is required to install and authorize SketchUp and to use some of the features

  • SketchUp Pro requires .NET Framework version 4.5.2. For more information about the .NET framework, click here.
    

 • Recommended hardware

  • 2+ GHz processor

  • Discrete Graphics card such as a current generation AMD or NVIDIA

  • 8+ GB RAM

  • 2GB of available hard-disk space

  • 3D class video card with 1 GB of memory or higher and support for hardware acceleration. Please ensure that the video card driver supports OpenGL 3.1 or higher and is up to date

  • SketchUp's performance relies heavily on the graphics card driver and its ability to support OpenGL 3.1 or higher. To test your graphics card's compatibility, please download and run the SketchUp Checkup application. Historically, people have seen problems with Intel-based cards with SketchUp. We don't recommend using these graphics cards with SketchUp at this time

  • 3-button, scroll-wheel mouse
    

 • Minimum hardware

  • 1 GHz processor

  • 4GB RAM

  • 1GB of free hard-disk space

  • 3D class video card with 512 MB of memory or higher and support for hardware acceleration. Please ensure that the video card driver supports OpenGL 3.1 or higher and is up to date

bottom of page