top of page
SUPro_Dark.png
CADShop_logo_png24.png
SketchUp-2020-Hero-4x3-3600x2700.jpg

Nyheter i SketchUp 2020

Trimble lyssnar väldigt mycket på vad användarna vill att SketchUp ska klara av bättre! 2019 är inget undantag och det märks verkligen i version 2020. Läs vidare för några av de nyheterna som SketchUp 2020 har att erbjuda!

SU2020-Release-Introducing-Outliner.gif

Outliner

Outliner blir en stor förändring hur du organiserar modeller i SketchUp. För att förbättra modellprestanda behöver du inte längre skapa Lager på Lager. Nu kontrollerar och organisera du din modell direkt i Outliner. Använd ögonsymbolen för att växla mellan de viktigaste delarna av din modell, till exempel planritningar och möbler. 

Nya grepp om avgränsade boxar (bounding boxes)

När du tar tag i en punkt som är dold i ett objekt (till exempel ett bakre hörn eller mittpunkt) och börjar flytta det så kommer objektet automatiskt att bli transparent när något i din modell kommer emellan det objekt du flyttar. Detta fungerar med både rotations-verktyget och flytta-verktyget. Detta kommer verkligen att förbättra ditt arbetsflöde!

SU2020Release-SU-BoundingBox-1200x900-4x
SU2020-Release-SU-HiddenObjects-1200x900

Bättre kontroll på dolda objekt

Du kommer att märka i rullgardinsmeny att vi har skilt dolda objekt från dold geometri. Det här ger dig möjligheten att bättre hantera dold geometri och dolda objekt för en ännu enklare modelleringsupplevelse. Låt oss säga att du exempelvis vill redigera dolda kanter i ett landskap eller en jämn yta, men du vill fortfarande kunna dölja föremål som finns i närheten (som träd, buskar eller en byggnad) ... du kan göra det nu!

Uppdateringar i din SketchUp-ordbok 

Här är en kort sammanfattning av de funktionerna som bytt namn! Objekt är nu en samlingsbeteckning för grupper, komponenter och dynamiska komponenter. Dessutom har Lager nu bytt namn till "Taggar". De har endast bytt namn och kommer inte att påverka ditt arbetsflöde.

SU2020-Release-SU-SummaryImage-3600x2700
bottom of page