top of page

SketchUp Pro 2014

 

SketchUp Pro är ett lättanvänt verktyg för att skissa tankar och idéer i 3D eller göra visualiseringar.  

SketchUp Pro erbjuder ett enkelt sätt att rita med datorn och är lätt att lära sig. 

Du skapar riktiga 3D vektorritningar som du sedan kan använda för att generera sektioner och planritningar eller utbyta med andra kollegor. 

 

Med "LayOut" kan du skriva ut din ritning i skala. Ritningslayouten kan du sedan skicka som en pdf eller skriva ut på papper.

SketchUp Pro kan importera och exportera filer till bl.a. AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD Architecture och 3D Studio. 

SketchUp Pro lämpar sig för alla branscher, oavsett om du jobbar som arkitekt, byggkonstruktör, landskapsarkitekt, mekanisk konstruktör, VVS-ingenjör, mäklare, butiksdesigner, dekorsnickare eller med grafisk framställning.

 

 
Modeller i överflöd, som är lättare att hitta och använda.

SketchUp´s  3D Warehose med fria 3D-modeller är nästan oändlig,  de förbättringar man har gjort i 3D Warehouse gör att det är mycket mer användbart. Från interaktiva förhandsvisningar av modeller till ett helt nytt användargränssnitt, förändringarna i 2014 är stora.

 

BIM klassificering och informationsutbyte

Med SketchUp Pro 2014 behöver du inte vara expert eller sätta dig i skolbänken för att lägga till BIM (byggnadsinformationsmodellering) i dina modeller. Vi har lagt till funktioner för att klassificera objekt och exportera filer till några av branschens mest vanliga format.

 

Tidsbesparande verktyg för dokumentation 

Vid designen av föremål som du inte kommer att bygga själv, är det viktigt att du får en bra dokumentation. LayOut i SketchUp Pro 2014 tar hand om datum, sidnummer och repetitiv text så att du kan fokusera på det som är viktigt: Göra bättre ritningar.

 

SketchUp 2014. Nu med mer prestanda. 

Alla vill att SketchUp skall bli snabbare -  speciellt vi. För att snabba upp SketchUp så förbättrar vi koden inför varje version. Den här gången, la vi fokus på att snabba upp skuggor i stora modeller samt gjöra vektor rendering i Layout mer än tio gånger så snabbt.

 

 

 

 

 

 

Nyheter i SketchUp Pro 2014

3D Warehouse

 

Ett nytt utseende för 3D Warehouse 

För SketchUp 2014 har vi byggt om 3D Warehouse från grunden . Det nya 3D Warehouse är lättare att använda än någonsin och mycket snyggare också. Hitta en modell av något du behöver , skapa dina egna kollektioner för att organisera innehåll och bli en av många som redan delar sitt arbete med världen. 

WebGL Viewer 

Varje modell i det nya 3D Warehouse arbetar nu med vår integrerade WebGL viewer. Detta innebär att du kan förhandsgranska modeller i full 3D innan du laddar ner dem i ditt eget projekt. 

Ladda upp modellen direkt 

Med den helt nya 3D Warehouse kan du ladda upp 3D-modeller direkt från din webbläsare - du behöver inte öppna dem i SketchUp först . 

Ökad storleksgräns för uppladdning av modeller  

Vi har ökat den maximala storleken på modeller som du kan ladda upp och lagra i 3D Warehouse med en faktor av tio , från 10 till 100 megabyte. 

Interoperabilitet  

 

Classifier (Pro)  

Berika dina modeller med viktiga metadata och förbättra dess kompatibilitet med andra  byggnadsinformationsmodellering (BIM) verktyg. Vårt nya Klassificerare verktyg taggar geometrier med branschstandard för olika objekttyper: väggar, plattor, tak, och hundratals fler. Arbeta med befintliga klassificeringssystem, eller öppna en ny TXT och skapa dina egna. 

IFC Export (Pro)  

När du har klassificerat objekten i din modell, exportera en IFC (Industry Foundation Classes) fil,  

Öppna upp ditt projekt för att använda det i ett annat BIM program. Tillsammans med din modell, har du tillgång till all den värdefulla metadata som du lagt till i SketchUp Pro. 

Ruby 2.0 

Programmeringsspråket Ruby är den syntax som gör ett hel värld av SketchUp tillägg/anpassningar möjligt. I den här versionen har vi tagit vårt API upp till Ruby 2.0-standard, vilket ger utvecklarna en kraftfull plattform för att skapa nya SketchUp verktyg. Vårt API erbjuder nu förbättrat stöd för icke-engelska tecken, text, mått verktyg och mycket mer. 

3D & Performance
Nya Båg verktyg  

Nu kan du rita bågar med någon av tre olika metoder: standard 2-Point Arc verktyget låter dig välja två slutpunkter och sedan en tredje som definierar "bågen." Eller plocka mittpunkten av din båge och sedan plocka två punkter på kanten, definierar din båge av dess vinkel. Pie Arc verktyget fungerar på samma sätt, men ger en kilformad yta.  

 

Snabbare Skuggor i stora modeller  

Skuggor är inte längre något som du måste offra när du arbetar med riktigt stora, komplicerade modeller. Vi grävde djupt i SketchUps programkod för skuggor (riktiga namn: ShadowMaster) och fann några optimerings pärlor. Med våra tester på ett dussin olika kund modeller visar en förbättring av 15x. I medelhastighet. Dina egna resultat kan variera. 

 

 

 

Dokumentation 

Auto - Text ( Pro ) 

Använd Auto Text -taggar i dina dokument för att förbättra noggrannheten och spara timmar av upprepningar. Låt LayOut automatiskt infoga text med regler som " Dagens datum " , " Sidnummer " och " Projekttitel" . Välj från en lista över förinställda taggar eller anpassa dem för egna syften du kan också göra dina egna från scratch. 

 

Smarta etiketter (Pro) 

Precis som i SketchUp , etiketter som du anger i LayOut är automatiskt förifylld med relevant text. När du namnger en grupp eller en komponent , visas dess namn. Etikett på en yta visar sitt område , märkning en kant ger information om sin längd och märkning av en punkt ger dess koordinater. 

 

 

bottom of page