top of page

SketchUp för iPad är det nya, mångsidiga verktyget för att skapa, redigera och visa 3D-modeller oavsett om du är ute hos en kund, på språng eller på kontoret. Det finns stöd för Apple Pencil, multi-touch-gester och mus och tangentbord, vilket gör att du dra nytta av kraften i 3D på det sätt du föredrar. Rita, svep och klicka för att snabbt blåsa liv i dina kreativa idéer.

Alla som redan vet med sig att de kommer att vilja göra SketchUp för iPad till en del av sina liv behöver bara ladda ner appen från App store om du är en aktiv prenumerant, eller prova det gratis nu. Är du inte prenumerant kan du enkelt och billigt bli det genom att köpa din prenumeration här! 

Upplev SketchUp på ett helt nytt sätt

Du behöver rätt verktyg för att kunna lösa de klurigaste designproblemen Här kommer några anledningar till varför SketchUp och en iPad är den perfekta designduon:

  • Du kan arbeta på språng, oavsett om du är uppkopplad mot ett snabbt internet eller arbetar offline

  • Genom att använda en Apple Pencil kan du skapa i 3D med samma lätthet som när du skissar för hand, utan att gå miste om precisionen

  • Tack vare mobiliteten från din iPad har du tillgång till dina projekt var du än befinner dig

  • Du har möjlighet att dela med dig av dina framsteg via AirDrop, sms och e-post eller synka filer till dina lagringsappar

Du har också tillgång till alla dina grundläggande modelleringsbaser och kommer att stöta ihop med några gamla goda vänner – Enity Info, Shadows, Styles, Materials, Add Location, Tags, Scenes, Image export, Animation export, tillgång till 3D Warehouse... och mycket mer. Det är trots allt precis samma SketchUp-lösning som du är van vid och älskar – bara i ett nytt iPad-format. 

Dessutom innehåller detta helt nya gränssnitt kraftfulla och intuitiva modelleringsfunktioner som utvecklats speciellt för iPad. SketchUp för iPad erbjuder dig den användarvänlighet och de professionella funktioner du förväntar dig. Upptäck höjdpunkterna

Autoshape

Med den här nya maskininlärningsfunktionen kan du snabbt förvandla enkla skisser till 3D-former. Du kommer även kunna använda Live Components: parametriskt konfigurerbara komponenter som ritar om sig själva i realtid. Snacka om tidsbesparande!

Funktinallitet för SU för iPad

Markup mode

Tillhör du dem som gillar att redigera dina designer med en röd penna? Då kommer detta att passa dig perfekt. Med en Apple Pencil kan du göra markeringar och skissa över dina 3D-modeller med olika stilar, färger och drag. När du känner dig klar och vill förvandla de röda linjerna till en del av designen kan du upprepa det snabbt i 3D med hjälp av din Apple Pencil.

AR-visning

Se hur dina projekt skulle se ut i den verkliga världen med iPads kraftfulla funktioner för AR-visning. När du befinner dig i AR-läget kan du bläddra bland dina sparade scener och visa din modell i en verklig 1:1-skala.

Skissa på ditt sätt

Skapa i 3D med Apple Pencil, mus & tangentbord eller multi-touch-gester. Det som passar dig bäst helt enkelt!

Addera fototexturer

Ta hjälp av iPadens inbyggda kamera för att ta med den verkliga världen in i dina projekt. Ta en bild och använd den som en textur på vilken yta som helst i din modell. Enklare kan det knappast bli. 

Ständigt uppkopplad

Nu har du även tillgång till Trimbles molnbaserade projekthanteringslösning Trimble Connect. Med Trimble Connect kan du arbeta på vilken enhet som helst med SketchUp Pro, SketchUp för iPad eller SketchUp för webben. Du har alltid snabb tillgång till den senaste filen och kan sätta igång att skapa så fort plikten kallar.

SU2022-iPadLaunch-Social-TrimbleConnect-4x3.jpg

Fungerar i flera appar

SketchUp för iPad fungerar bra ihop med andra appar. Tack vare möjligheten att kunna exportera till USDz kan du skapa i 3D på SketchUp för iPad och sedan skissa eller rita i andra appar, bland annat Procreate och Morpholio Trace.

Få en smygtitt på SketchUp för iPad...

Så får du tillgång till SketchUp för iPad

SketchUp för iPad är tillgängligt för alla betalande prenumeranter. Japp, du läste rätt: Användare från skolor med högre utbildning, icke-vinstdrivande organisationer eller auktoriserade utbildningscenter som prenumererar på Pro, Studio eller Go kan börja skapa SketchUp-modeller på sina iPads redan idag! Har du inte någon prenumeration av SketchUp Pro eller studio så kan du köpa din licens här! 

Vill du prova det först? Du har möjlighet att testa det i 30 dagar utan kostnad. Ladda ner testversionen av SketchUp genom att följa länken så startar du din testversion. Därefter laddar du ner SketchUp för iPad i App store och loggar in med ditt Trimblekonto för att få tillgång till testversionen i 30 dagar

Få tillgång till SketchUp för iPad

Kom igång med SketchUp för iPad

I appen klickar du på "Learn"-fliken till vänster på startsidan. Vi har tagit fram guider i appen som hjälper dig att komma igång snabbt och enkelt. Oavsett om du är nybörjare eller har testat SketchUp några gånger kommer du garanterat att kunna ta hjälp av våra modelleringstips för iPad. 

Vill du ta reda på ännu mer om funktionerna och hur du kommer igång? Besök SketchUps hjälpcenter för att få tillgång till all information du behöver.

Köp

Prenumerera https://www.autocadbutik.se/sketchup-pro

 

Nu är det bara att låta din fantasi flöda och ta med din iPad ut på ett SketchUp-äventyr!

SketchUp för iPad i praktiken

Vi visste att det här med att ha möjligheten att skapa skisser på en iPad skulle bli en game-changer inom många arbetsområden. Det gjorde oss också extra nyfikna på vad testpersonerna av betaversionen av SketchUp för iPad hade att säga om saken. 

Testpersonerna älskade alltifrån möjligheten att kunna skapa designer hos en kund till att snabbt skissa ner nya koncept. Andra stora fördelar är att du enkelt kan se över och göra markeringar i designer från teammedlemmar, studera detaljerna i en design och minska tiden från förfrågan till slutgiltig lösning. För att ge dig en ännu bättre inblick i fördelarna tänkte vi dela med oss av ett urval av de reaktioner som vi fick ta emot från SketchUp-testet.

SketchUp för iPad i parktiken

Här kan du läsa kommentarer från några betaanvändarna:

Låt oss djupdyka i ett specifikt case tillsammans med betaanvändaren Omar Calderon Santiago, Design Principal på Perkins Eastman. Perkins Eastman är ett globalt företag inom arkitektur, inredning, stadsplanering, planering, landskapsarkitektur, grafisk design och projektledning. Omar ansvarar för det konceptuella designarbetet ut mot kund och föredrar att utföra allt sitt arbete i SketchUp.

“SketchUp gör det enkelt för mig att visa upp mina första designidéer för andra teammedlemmar och kunder. En unik sak med Perkins Eastman är att vi är indelade i designgrupper. Detta innebär att alla arbetar tillsammans genom hela designprocessen."

Hur använder du SketchUp för iPad i ditt arbete?

Vi har utforskat och experimenterat med SketchUp för iPad i vårt arbete och möjligheterna är oändliga. Jag använder SketchUp för iPad under den inledande konceptuella designfasen. För att kunna släppa lös kreativiteten i början av ett koncept behöver du verktyg som är lätta att använda – verktyg som liknar skissning på ett fysiskt papper, och det är precis vad du får med SketchUp för iPad. 

I mitt arbete börjar jag oftast med att importera en geografisk plats för att få en bra grund och skapar sedan massmodeller utifrån denna. Detta hjälper mig och teamet att förstå byggnadernas skalor och den omgivande miljön. Och eftersom det finns en sömlös integration mellan dator och iPad kan jag arbeta på samma projekt i båda versionerna. 

Ett annat case för SketchUp för iPad visar på detaljerade studier av aspekter av en viss design. Jag kan till exempel importera ett bildklipp eller en planritning och extrudera objekt, eller fokusera på ett område och ta fram dess detaljer. 

Jag är också glad över hur enkelt det är att importera 3D Warehouse-modeller till mina iPad-designer, vilket har hjälpt mig att snabba på mitt arbete. 

Vilka fördelar har du upplevt av att använda SketchUp för iPad i ditt arbete?

 

Det har verkligen underlättat för mig. Jag gillar den mobila funktionaliteten eftersom det gör att jag kan ta med mig mitt arbete överallt. De senaste åren har gett oss ett nytt perspektiv på hur vi arbetar och påskyndat processen av att skapa goda möjligheter att arbeta utanför kontoret. Det ska vara lätt att ta med sig sitt arbete, och med SketchUp för iPad är det otroligt lätt.

Kommentarer från fler betaanvändare

“Jag har använt SketchUp för iPad på flera olika sätt. Det hjälper mig att visa mina idéer digitalt istället för att behöva skissa ner dem på papper under den konceptuella designfasen. Det är otroligt användbart under själva utvecklingen av designen eftersom jag kan växla mellan iPaden och min stationära dator. Jag använder också Markup mode med en Apple Pencil för att göra skisser direkt ovanpå 3D-modellerna. Detta hjälper mig när jag sitter i möten med kunder, entreprenörer, samarbetspartners och konsulter.

Slutligen har det också varit värdefullt att kunna använda SketchUp för iPad ute på byggarbetsplatserna. Vanligtvis har entreprenörerna SketchUp på sina bärbara datorer, och då måste jag sätta mig ner med dem för att visa hur saker och ting ska byggas. Nu kan jag göra det direkt i iPaden. Det är otroligt flexibelt och smidigt." - João Queiroz e Lima, en arkitekt från Casca

“Vi använder SketchUp för att designa alla våra arkitekturprojekt. Vi tar till och med ut våra modeller på fältet för att hjälpa entreprenörerna under byggfasen. SketchUp för iPad har många fler visningsfunktioner som är användbara för mig när jag besöker en arbetsplats. Med hjälp av en Apple Pencil kan jag nu zooma in på specifika sektioner och ta fler exakta mått. Det gör att jag kan kommunicera på ett effektivare sätt med våra entreprenörer. De uppskattar verkligen att kunna se modellen på en iPad istället för ett papper eftersom det gör den betydligt mer detaljerad.

Jag gillar SketchUp för iPad eftersom det fungerar som ett digitalt papper och att det är så otroligt mycket mer flexibelt att ta med ut på fältet än en bärbar dator." - Guy Wydouw, en arkitekt och utvecklare av SketchUp-tillägg från arkitektbyrån architectuurburo wydouw bvba

“Jag arbetar som programvaruingenjör, men använder främst SketchUp för mina träprojekt. Jag bygger alltifrån möbler till detaljerade bokhyllor. Tack vare SketchUp för iPad kan jag ta med mig mitt jobb vart jag än går. Jag kan jobba på mina projekt samtidigt som jag tar det lugnt i soffan med min fru. Jag är helt enkelt inte längre bunden till min dator. Jag uppskattar verkligen den flexibiliteten." -  George Decherney, expert inom träarbete

“Jag använder SketchUp varje dag i mitt arbete inom filmbranschen. Nu kan jag använda SketchUp på min iPad och ta med mitt arbete vart jag än går – på tåget, på inspelningar osv. Innan jag hade tillgång till SketchUp för iPad behövde jag skissa för hand när jag befann mig på inspelningsplatserna och skriva ner viktiga dimensioner på papper. Nu kan jag istället göra det direkt i min iPad tillsammans med regissören. Det har verkligen effektiviserat mitt designarbete – och jag sparar ungefär en halv arbetsdag i tid. Tack vare användargränssnittets utformning förlorar jag heller inget modelleringsutrymme. Alla menyer är utformade som rullgardiner, vilket sparar massor av utrymme.” - Luke Whitelock, art director på top feature films, @lukewhitelockdesign

bottom of page