top of page

SketchUp Pro för inredningsdesigners och inredningsakriktekter!

Gör som tusentals andra inredningsarkitekter

och använd SketchUp! 

 

Det finns mängder av anledningar att du som inredningsdesigner eller inredningsarkitekt

ska använda sig av SketchUp Pro eller SketchUp Studio. SketchUp används i många

branscher men användandet av SketchUp för inredning växer det förmodligen mest av alla.

Varför älskar inredningsdesigners och inredningsarkitekter SketchUp? 

  • Enkelheten i att komma igång​​​

 

Till att börja med så är SketchUp väldigt enkelt att komma igång med. Man lär sig snabbt skapa 3D-modeller att inreda oavsett om du inte har någon ritning utan bara mått, en bild på ritningen, en dwg-ritning eller en Revit-fil du kan importera om du har SketchUp Studio. 

  • Den kraftfulla 3D-modellering och enkelheten med att sälja dina projekt

SketchUp är ett kraftfullt 3D-modelleringsverktyg som gör det möjligt för dig som inredningsarkitekt att visualisera och kommunicera dina designidéer på ett realistiskt sätt! Du kan med verktygen som ingår skapa en detaljerad 3D-modell av ditt inredningsprojekt för att ge klienter och kollegor en tydlig bild av slutresultatet. Det finns även extensions/plugins där du kan skapa fotorealistiska renderingar. Några exempel på dessa är ArielVision, V-ray & Enscape

  • Möjligheten att samarbeta​

I SketchUp Pro och Studio ingår Trimble connect som gör att du kan samarbeta med kollegor och klienter även om de inte har SketchUp kan de gå in på länken du skara åt dem och se projektet i 3D för att kunna vrida och vända i lugn och ro. Detta underlättar kommunikationen mellan de inblandade i projektet och spara massor av tid!

 

  • 3D Warehouse​ 

 

När du använder SketchUp slipper du skapa alla inredningsdetaljer som soffor, stolar, kontorsbord. 3D Warehouse är en plats för leverantörer och användare att lägga upp saker man skapat som andra användare får använda. Självklart kan du komplettera med objekt du skapar själv eller ändra material för att passa din design!  

  • Extension Warehouse, lägg till ytterligare funktionalitet till SketchUp

 

​Är det funktionalitet du saknar som tex att göra fotorealistiska renderingar, kopiera in föremål som följer en linje, minska antalet linjer på ett objekt, flytta ner allt till 0 i höjdled eller något annat du kan komma på så finns det med största sannolikhet på Extension Warehouse. Det är som att ladda ner en app till din telefon som ökar funktionaliteten. Vissa kostar och andra är gratis. Det är i vilket fall väldigt smidigt att kunna lägga till funktionalitet till SketchUp på ett smidigt sätt! 

 

  • Skapa professionella 2D-ritningar från din 3D-modell med 

Skapa 2D-utskrifter i Layout från din 3D-modell du skapat i SketchUp. Layout är det perfekta verktyget om du behöver presentera en måttsatt skalenlig ritning vart objekten ska befinna sig i rummet. Du anpassar enkelt ditt papper så det ser ut som du vill ha det med logga, datum, företagsnamn osv. 

  • Skapa skuggstudier för att få en levande känsla i din presentation

 

Sätt ut ditt projekt på rätt plats i världen för att kunna se hur skuggorna kommer att lägga sig på just din design genom fönstren på just den tidpunkt du tänker dig. Kommer designen passa bra även på vintern? 

  • Skapa animerade walkthroughs där du visar upp ditt projekt genom en video eller med AR/VR viewers

När du har skapat en walkthrough i SketchUp kan du exportera videon som visar upp ditt projekt för att visa potentiella kunder vad du gjort eller för en befintlig kund att förstå designen. Du kan även använda dig av de AR och VR viewers för att presentera ditt projekt på ett helt nytt sätt som får kunderna att tappa hakan! 

bottom of page