top of page
SketchUp-Pro-Horizontal-RGB-240px.png
SketchUp.nu

Vem använder SketchUp Pro?   Alla!

 

Hundratusentals yrkesverksamma i arkitektur, konstruktion, teknik, kommersiella interiörer, lätt konstruktion, landskapsarkitektur, kök & bad design, stadsplanering, speldesign, film & scen, snickeri, och massor av andra områden använder SketchUp Pro hela tiden, varje dag. SketchUp är ett universalt motgift mot komplicerat, dyrt CAD-program.

Alla använder SketchUp

Ett smartare sätt att skapa 3D-modeller

 

SketchUp Pro 2023 är som en penna med superkrafter. Börja med att rita linjer och former. Använd verktygen Push och pull för att förvandla ytor till 3D-former. Stretch, kopiera, rotera och använd färger för att göra vad du vill. Mer avancerade? Starta modellering från CAD och terrängdata, fotografier eller hand skisser. Bygga modeller med anpassade beteenden och attribut. SketchUp Pro 2023 är så enkelt och så kraftfullt som du vill att det ska vara.

Skapa avancerad geometri enkelt i SketchUp

Dina modeller blir ritningar med LayOut

 

Vid någon punkt i varje projekt, måste du producera en uppsättning ritningar som visar din modell: planer, sektioner, höjder, perspektiv. Layout i SketchUp Pro 2020 låter dig lägga modellvyer till sidor, välj rit skala, justera linjer och lägg till dimensioner, bildtexter och grafik. Ändringar i din modell återspeglas automatiskt i layout. När du är klar, export PDF-filer, bilder och CAD-filer.

Skapa 2D ritningar från din 3D modell från SketchUp till Layout

Bli produktiv, snabbt.

 

Det finns en anledning SketchUp är synonymt med vänlig och förlåtande 3D-modellering programvara: vi vill inte offra användbarhet för funktionalitet. Det finns massor av praktiska tips och ett helt berg av online-resurser.

 

Vi erbjuder även kurser i SketchUp. Dessutom har vi våra bokpaket på svenska som innehåller: Grundkurs!

Kom igång snabbt med SketchUp Pro

Ingen mjukvara är isolerad

 

SketchUp Pro byggdes för att passa rätt in i ditt befintliga arbetsflöde. Redo för lite alfabetet soppa? Med importörer för DXF, DWG, 3DS, DAE, KMZ, TIF, JPG, PNG och några fler, kan du ta in ritningar, modeller och bilder till ditt innehåll. SketchUp Pro exporterar också alla dessa format, plus PDF, OBJ, FBX, XSI, VRML, MP4, WebM och AVI. 

Arbeta i SketchUp med massor av filformat

Slides are boring. Presentera från SketchUp Pro

 

Scener låter dig spara vyer av din modell för att dra upp när som helst. Stilar ger oändliga visuella effekter som göra att ditt arbete kan se exakt, skissat  eller någonting däremellan. Sektionsplan skär genom modeller för att skapa sektionsvyer. Använd fullscreen, gå runt, lägga till etiketter och skapa animationer. Presentera från SketchUp Pro för att effektivt komma till kärnpunkten! 

PResentera i SketchUp för en levande presentation

Modeller och plugins

 

Behöver du en särskild stol för rummet du designar? En lampa för din husvagn? En noshörning för ditt zoo? Du hittar nästan allt du behöver i SketchUp 3D Warehouse, världens största arkiv med gratis 3D-modeller. I nya Extension Warehouse finns mängder med plugins som ger extra funktioner och verktyg.

3D Warehouse och extension warehouse

BIM redo, från första klicket

 

Var börjar BIM? (byggnadsinformationsmodeller)  I SketchUp Pro, börjar man med att tagga grupper och komponenter med branschstandard (klassificeringstyper). Därefter, geo-hitta din modell för skuggstudier och plats sammanhang. Fortsätt med att ge dina komponenter med dataattribut eller programmeringsfunktioner. Bygg smarta kalkylblad, rapporter, eller exportera hela projektet i en städad IFC-fil, redo för ytterligare modellering och analys med nästa instrument i din BIM verktygslåda ..

SketchUp är redo för BIM

En värld av sammanhang - bokstavligt talat

 

på ungefär två minuter, kan du välja i vilken del av världen som du vill sätta i din SketchUp Pro modell. Gratis, får du flygbilder, en 3D-terrängmodell och data för att ge noggranna skuggstudier. Du importera färdigmodellerade byggnader och använda Google Maps Street View-bilder för att modellera något annat du behöver.

Sätt in SketchUp-modellen i världen genom add location för skuggstudier

En plats för allt och allt på sin plats

 

Man har alltid sagt att nyckeln till framgångsrik 3D-modellering var ordning och organisation. Gör dina modeller lätt att arbeta med och lätt att presentera. Använd grupper och komponenter för att dela upp din geometri i logiska bitar. Lager kommer till hands för att separera stora bitar av din modell, och Outliner är ett sätt att se allt på en gång.

Lager/Taggar håller din ritning organiserad
bottom of page